CloseForm

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

“Je moet het met elkaar doen”

Onlangs waren we op bezoek bij Fields Source of Flowers in Noordwijkerhout. Net als Schouten een echt familiebedrijf waarbij Patrick & Mariëlle van Steijn samen met hun zoon Daan als 4e en 5e generatie van Steijn de scepter zwaaien.

In de verzengende hitte van een mooie augustus dag spraken wij met hen over de levering van hun Schouten bollenverwerkingslijn. Geen straf onder de gezellige veranda met uitzicht over de landerijen van Noordwijkerhout!

 “Je moet het met elkaar doen

Is een quote van Patrick die ooh zo mooi aansluit bij één van onze kernwaarden: Samen met plezier!. “Het hele proces van eerste contact tot en met oplevering van de installatie is een coproductie geweest tussen ons als klant, Agro Techniek als dealer en Schouten als producent van de gehele installatie”, verteld Patrick. Als mooi voorbeeld hiervan benoemt hij de aanpassing van de standaard bandreiniger naar kleinere diameter rollen waardoor de bandreiniger veel beter zou werken voor onze kralen en schelpen waar wij veel mee te maken hebben. Tijdens de uitwerking van de installatie kwamen we hierachter en doordat alle partijen wat water bij de wijn hebben gedaan kon uiteindelijk de beste oplossing geproduceerd worden.

Tulpen, Freesia’s en krokussen

Naast de tulpenbollen die Fields Source of Flowers verwerkt en waarin het areaal de komende jaren zal groeien. Teelt het bedrijf nog freesia’s. Deels op zand rondom het bedrijf in Noordwijkerhout en deel op zware grond elders.

Automatiseren, betere product kwaliteit en hogere capaciteit

Door de toetreding van zoon Daan is het nog belangrijker dat het bedrijf toekomstbestendig en rendabel is. Om die reden voorziet familie van Steijn de komende jaren een groei in areaal en in hun optiek kan dit alleen met de laatste stand der sorteertechniek. Samen met Agro Techniek kwamen ze bij Schouten uit!

Ze hebben gekozen voor een 1600 mm brede installatie, optimaal afgestemd op de kistmaat. Daarnaast heel bewust een korte verwerkingslijn veelal op één hoogte voor minimaal aantal vallen waardoor de kwaliteit van het product echt een aanzienlijke verbeterslag heeft gemaakt.

“Het is misschien een minder zuur gevoelig jaar, maar met de nieuwe installatie ligt dit zuurcijfer extra laag ten opzichte van vorig jaar”

De nieuwe computer besturing die Schouten als onderdeel van de Invaro Agri & Horti Technology Group tegenwoordig voert, maakt het bedienen van de sorteerlijn super eenvoudig. Je kunt op één scherm alle machines aanzetten en bijvoorbeeld meteen ook de snelheden aanpassen. Dat scheelt een hoop geloop. Naast meer automatisering ook modernisering, iets waar Patrick echt naar op zoek is geweest.

Mariëlle vult aan:  “Een bijkomend voordeel is dat de lijn ook productiecijfers gaat rapporteren waarbij een koppeling met andere software systemen binnen handbereik ligt.”

Snel terugverdiend

Als we vragen naar de terugverdien tijd van de geleverde installatie fleurt Mariëlle helemaal op. Voor de tijd probeer je er natuurlijk aan te rekenen, maar het heeft onze verwachtingen echt overtroffen. Dit 1e seizoen zien we al een besparing op onze personeelskosten van ruim de helft. “Eén van de machines die hiervoor zorgt is de nieuwe modulaire kistenkantelaar die Schouten ontwikkelt heeft en waarvan wij de eerste hebben draaien”, verteld Daan. “Door het buffer- en afvoersysteem van deze kantelaar besparen wij rondom de verwerkingslijn alleen al 2 FTE.”

“Als je beter ken, moet je beter gaan”

Een uitspraak van Patrick waar wij blij van worden! Schouten is een degelijk product, dat heeft laten zien dat je er vele jaren ‘plezier’ van kan hebben. Ten opzichte van andere partijen in de markt is er veel aandacht voor veiligheid rondom de machines voor onze medewerkers.

Daarnaast staan ze net als dealer Agro Techniek achter hun product en geloven in hun oplossing. Dat zorgt ervoor dat het erg fijn samenwerking is met de mensen van Schouten tijdens dit toch altijd spannende proces. Het zijn toch enorme investeringen waar we het over hebben.

“Enorm gedreven, goed advies en staan ervoor om de dingen waar te maken.”

In het hele proces is het eerste aanspreekpunt Gertjan van Loenen geweest. De betrokkenheid van Agro Techniek vat Patrick samen in een zin.: “Enorm gedreven, goed advies en staan er voor om de dingen waar te maken.

Kader: Agro Techniek is de vertegenwoordiging van Schouten installaties in Zuid – Holland.


Gerjan van Loenen - Dealer Agro Techniek

Gertjan van Loenen – Agro Techniek

Website Agro Techniek

Agro Techniek BV is een land- en tuinbouw mechanisatie bedrijf, dat zich richt op de bloembollen- en vaste planten branche.

 

De Schouten Sorteer installatie van Fields Source of Flowers

  • De Schouten Sorteer installatie van Fields Source of Flowers

    Touchscreen bediening van volledige installatie.

Voordelen van de Schouten bloembollenverwerkingslijn

Optimale productreiniging

Zand, grond, stenen, kluiten en loof zijn hinderlijk tijdens het sorteerproces. Sorteerzeven raken verstopt en machines lopen onnodige slijtage op. Voor het verwijderen van elke vorm van afval en vuil hebben wij een passende oplossing, van kluitenscheiders tot rolreinigers en poetsers.

Gefaseerd aanschaffen

Heeft u niet gelijk het budget om een complete lijn aan te schaffen? Geen probleem! Het is mogelijk om uw Schouten bloembollenlijn gefaseerd aan te schaffen. Onze bloembollenoplossingen zijn ook nog eens gemakkelijk aan te sluiten op uw bestaande lijn.

Volautomatisch kantelen met buffer

De kuubkisten worden in de buffer geplaatst in de kantelaar, waarna er volautomatische kanteling plaatsvindt. De lege kisten komen zo ook weer in de buffer. De aanvoer naar de verwerkingslijn blijft zo constant.

Nauwkeurige maatsortering

De schokdiepte en -richting zijn eenvoudig instelbaar. Zo stelt u de sorteerder in elke situatie perfect af op het te sorteren product.

Computergestuurd met touchscreen

De volledige sorteer opstelling kan middels een touchscreen worden ingesteld. Alles op een plek en overzichtelijk. De computergestuurde Schouten sorteerder kan van afstand worden benaderd om storingen snel vast te kunnen stellen. Maar vooral stilstand en storingen tot een minimum te houden.

Deel deze oplossing

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!