CloseForm

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

`De capaciteit van de bloembollenverwerkingslijn is flink verbeterd`

Imponerend is ‘ie zeker, de Schouten bloembollenverwerkingslijn die sinds 2019 draait bij Triflor in Oude Niedorp . Op de bovenverdieping worden de bollen ‘in alle rust’ handmatig nagepeld , terwijl beneden de andere processen plaatsvinden. Hans Vijn is operationeel manager van de gloednieuwe bollenlijn. Al bijna 20 jaar is hij een onmisbare spil binnen het bedrijf.

DIRECT NAAR DE VIDEO? BEKIJK DE VIDEO HIER!

Hans vertelt: ‘Het is voor mij pas het tweede jaar dat ik wordt ingezet bij de bollenlijn. Mijn specialiteit ligt van oorsprong bij het selecteren van de tulpen. Hiervoor ben ik onder andere zeven weken per jaar in Nieuw-Zeeland. Daarom was het best even wennen toen ik ging werken met deze nieuwe lijn. Alles wordt bijvoorbeeld digitaal bijgehouden, wat helemaal nieuw voor mij was. Maar hierdoor hebben we veel beter inzicht in het verwerkingsproces van de bollen.

Niet alleen de capaciteit, maar ook het centraliseren van processen is flink verbeterd. We hoeven de bollen nu minder vaak heen en weer te rijden , waardoor we veel ruimte besparen in de cellen en veel minder handlingstijd hebben. Het plantgoed kan nu ook over deze lijn gesorteerd worden, terwijl we daar eerst een andere sorteerlijn voor moesten gebruiken. Voor de medewerkers is het ook een stuk fijner om aan deze lijn te werken. Zij hebben veel bewegingsvrijheid en kunnen door het lage geluidsniveau gewoon een praatje met elkaar maken. Het mag natuurlijk best gezellig zijn aan de pelband, als de handen maar blijven bewegen!’

Klantcase in beeld

 • .
 • .
 • .

Voordelen van de Schouten bloembollenverwerkingslijn

Productvriendelijk

Het ontwerp van de transportbanden en elevatoren sluit perfect aan op de beschikbare ruimte en uw bestaande machines. Verhoogde zijkanten waar kans is op morsen en transportbanden zonder plaatondersteuning waar bollen op de band vallen.

Volautomatisch kantelen

De kuubkisten kunnen per 2 worden geplaatst in de kantelaar, waarna er volautomatische kanteling plaatsvindt. De aanvoer naar de verwerkingslijn blijft zo constant.

Optimale productreiniging

Zand, grond, stenen, kluiten en loof zijn hinderlijk tijdens het sorteerproces. Sorteerzeven raken verstopt en machines lopen onnodige slijtage op. Voor het verwijderen van elke vorm van afval en vuil hebben wij een passende oplossing, van kluitenscheiders tot rolreinigers en poetsers.

Nauwkeurige maatsortering

De schokdiepte en -richting zijn eenvoudig instelbaar. Zo stelt u de sorteerder in elke situatie perfect af op het te sorteren product.

De Schouten bloembollen verwerkingslijn bij jou in
de buurt bekijken?

  Wilt u weten of deze machine het beste past bij uw situatie?

  Neem contact op met:

  Teade Geertsma

  Bel 0229 502150
  Of stuur een e-mail naar:
  sales@schoutensorting.com

  Share this solution:

  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!