CloseForm

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

`Schouten was de enige partij die ‘het complete plaatje’ kon leveren`

Gerard Bovée en Jeroen van Soesbergen slaan in 2014 de handen ineen en richten Plantera op: een kleinschalig aardappelveredelings- en handelsbedrijf gericht op tafelaardappelen, waarbij persoonlijk contact met de telers en afnemers voorop staat. Wij spraken Jeroen over zijn nieuwe Schouten kistensorteerlijn, die op de dag van het interview voor het eerst écht draait. Een spannend moment!

Jeroen vertelt: ‘Toen we op zoek waren naar een nieuwe kistensorteerlijn, ben ik eerst een aantal sorteerlijnen in de buurt gaan bekijken. Daar kom je vaak toch dingen tegen waarvan je denkt: “Zo kan het ook!”. Maar zelf weet je niet wat er allemaal technisch mogelijk is. Daar heb je dan de kennis van de mensen bij Schouten voor nodig. Schouten was de enige partij die ‘het complete plaatje’ kon leveren. Er was niet iets dat vergelijkbaar was. Daarbij was het fijn dat we vanaf het begin af aan een vaste projectleider hadden, waarmee we snel konden schakelen.

Dat Schouten de mogelijkheid biedt om een installatie binnen de bestaande ruimte in te passen is wel heel erg prettig. Daarmee kan je het zo compact mogelijk neerzetten en zo efficiënt mogelijk werken. Wij hebben veel kleine partijen, en wisselen dus vaak van ras. Daarom is het belangrijk dat we alles snel en goed kunnen schoonmaken. Vermenging van rassen is wel het laatste wat we kunnen gebruiken.

Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Een nauwkeurige maatsortering, zorgvuldige productbehandeling en minimale valhoogtes vinden wij erg belangrijk. Maar ook de kwaliteit van de werkomgeving. Onze werknemers moeten prettig kunnen werken aan deze nieuwe lijn, met zo min mogelijk last van stof en geluid. Tot slot is het mooi dat we qua capaciteit verdubbeld zijn. Als we nu een keer honderd ton moeten draaien gaat dat met hetzelfde gemak als de partijen van enkele kisten. Dat geeft een hoop rust.’

Klantcase in beeld

 • .
 • .
 • .

Voordelen van de Schouten aardappel kistensorteerlijn

Optimaal gebruik van de ruimte

Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor uw bestaande ruimte, zodat u zo compact en efficiënt mogelijk kunt werken.

Nauwkeurige maatsortering

Stel de kistensorteerder af op het aardappelras. De schokdiepte en –richting zijn eenvoudig instelbaar.

Productvriendelijk

Alle transportbanden worden ontworpen met minimale valhoogtes. Door de rubberen omhulsels bij de zeven lopen de aardappelen geen schade op.

Totaaloplossing

Schouten heeft voor iedere aardappelkweker een passende verwerkingsoplossing. Met uw vaste projectleider communiceert u altijd in korte lijnen.

De Schouten aardappel kistensorteerlijn bij jou in
de buurt bekijken?

  Wilt u weten of deze machine het beste past bij uw situatie?

  Neem contact op met:

  Bram Jansen

  Bel 0229 502150
  Of stuur een e-mail naar:
  sales@schoutensorting.com

  Share this solution:

  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!