CloseForm

Let's take efficiency to the next level

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

‘De beste oplossingen ontwikkel je samen’

Schouten kiest voor maatwerk

U wilt meer productiviteit, maar ook een eindproduct van hoge kwaliteit. Wij combineren efficiëntie al tachtig jaar met een zorgvuldige productbehandeling. Het bedenken van sterke oplossingen voor agrarisch ondernemers zit in ons DNA.

Schouten is ontstaan uit een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen en ontwerpen sorteer- en verwerkingsmachines voor bloembollen, (poot)aardappelen en spruiten.

Samenwerken vinden we belangrijk. Daarom onderzoeken we samen welke lijn het beste aansluit bij uw processen. Vanuit uw ervaring en die van ons zorgen wij voor een doeltreffende, innovatieve en zorgvuldige oplossing op maat. Zo behaalt u een hoge productie, zonder in te leveren op de kwaliteit van uw eindproduct.

En heeft u onderhoud nodig? Of is er een storing? Ook dan laten we u niet zitten. Beloofd.

Gerben Schouten, CEO

Onze kernwaarden

Samen met plezier

Samenwerken zit in ons bloed. We doen het binnen onze organisatie, maar ook daarbuiten. Door ons te verdiepen in uw proces, komen we met elkaar tot dé oplossing waarmee u van toegevoegde waarde blijft in de markt.

Ontwikkelen

Onze eigen R&D-afdeling pioniert met creatieve en innovatieve oplossingen. We luisteren naar uw vragen, vernieuwen continu en lopen voorop. Zo past u niet alleen de oplossingen van vandaag toe in uw processen, maar ook die van morgen.

Waarmaken

Al tachtig jaar krijgt u wat u nodig heeft. En liever nog zetten wij een extra stap. We hebben verstand van zaken en beheersen het gehele proces, waardoor we waarmaken wat we bedenken. Van R&D tot installatie en plaatsing regelen we alles, zodat uw oplossing zich zo snel mogelijk terugverdient.

Bevlogenheid

Ondernemers ontmoeten, kansen ontdekken, oplossingen bedenken, het proces van ontwerp tot plaatsing begeleiden en constant innoveren. Met ons vak bezig zijn geeft ons energie. Elke dag opnieuw.

Hier komen we vandaan

Schouten is een Nederlands familiebedrijf met een lange historie. In 1937 bedacht en produceerde aannemer Frans Schouten zijn allereerste houten sorteermachine voor bloembollen. Hij deed dat op verzoek van een bollenkweker die zijn sorteerproces graag wilde optimaliseren.

Ruim tachtig jaar later is Schouten specialist in het ontwikkelen, ontwerpen en onderhouden van sorteer- en verwerkingsmachines. Met name voor bloembollen, (poot)aardappelen, witlof en spruiten. We bedenken innovatieve oplossingen die aansluiten bij uw wensen en bedrijfsproces. Dat doen we samen. Zorgvuldig en deskundig.

Onze innovatietijdslijn

1937 - Oprichting Schouten

Oprichting Schouten door Frans Schouten in Blokker. De naam is Schouten Landbouwwerktuigen BV.

1962 - Verhuizing naar Kampen

De productie van –houten- sorteermachines werd een echte specialisatie. Nadruk op bloembollen, maar ook andere knol- en bolgewassen. Blokker had geen ruimte voor de groei van Schouten. Er werd besloten om naar Kampen te gaan verhuizen.

1992 - Uitbreiding naar Opmeer

Frans Schouten (2e generatie) kwam in het bedrijf en realiseerde een tweede vestiging van Schouten in Opmeer (Noord-Holland). Die locatie werd gebruikt voor service, opslag en reparatie.

2008 - Naamsverandering

Naamsverandering van Schouten Landbouwwerktuigen BV naar Schouten Sorting Equipment BV

2015 - De eerste optische sorteermachine

De eerste Optische Sorteermachine is geleverd aan Kamp Agro. Deze optische sorteermachine heeft zes uitgangen en 10 sporen.

2018 - De 12-spoors Optische Sorteermachine

De eerste 12-spoors Optische sorteermachine is geleverd. Kamp Agro heeft de 10-spoors ingeleverd en gaat nu voor nog meer capaciteit.

2019 - Verhuizing naar Hoorn

Schouten verhuist van Kampen naar Hoorn. De bedrijven van de Invaro Group, waar Schouten sinds 2012 onder valt, komen samen in één pand.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!