CloseForm

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Optisch sorteren (Aardappelen)

Optisch sorteren is de toekomst. De innovatieve Optica CS sorteert uw aardappelen tot op de millimeter nauwkeurig. Door de nauwkeurige sortering zijn er meer aardappels in de pootgoedmaat.

Infrarood

Het sorteerproces begint met het verenkelen van de aardappelen, zodat ze los van elkaar liggen. Door middel van een luchtstroom wordt het loof tussen het product weggeblazen. De knollen gaan door een scan. Razendsnel worden de knollen beoordeelt op grootte, (mis)vorm en kluit. Een luchtstroom blaast hierna de aardappel voorzichtig naar de juiste maat. Zware kluiten worden mechanisch van de band gedrukt.

Inzicht

Meten is weten. Met een bedieningsscherm heeft u inzicht in uw huidige en voorgaande productie. U kunt hiermee eenvoudig informatie over iedere maatsortering aflezen. Nu rooien of toch nog even afwachten? De Optica CS beschikt over een proefrooiingsfunctie. Via het bedieningsscherm is de opbrengst van uw aardappelen gemakkelijk in beeld te brengen. Heeft u een probleem? Dan bieden we ook service op afstand.

Stofafzuiging

Een onmisbare toevoeging is de stofafzuiging. De Optica CS is standaard voorzien van een geïntegreerde stofafzuiging. Hierdoor heeft u minder last van ronddwarrelend stof.

Occasion

Unieke kans want op dit moment hebben we per direct een occasion beschikbaar. Benieuwd naar de productspecificaties van deze Optica CS uit 2015? Bekijk het hier.

Unieke voordelen

  • Hoge sorteercapaciteit
  • Extreme nauwkeurigheid
  • Meer inzicht in uw productie
  • Minder last van stof

Optische sorteerder in beeld

  • Bekijk onze sorteerlijn video.
  • Uitgevoerd met een uitstootmechanisme voor het automatisch verwijderen van alle kluiten en stenen.
  • Door een inventief computergestuurd meetsysteem wordt een ongeëvenaarde maatnauwkeurigheid bereikt.

Wilt u weten of deze machine het beste past in uw situatie?

Neem contact op met:

Bram Jansen

Bel 0229 502150
Of stuur een e-mail naar:
sales@schoutensorting.com

Vragen over service, onderhoud of onderdelen?

Neem contact op met:

Erik Tebbertman

Bel 0229 502 150
of stuur een e-mail naar
service@bercomex.com

Andere klanten bekeken ook:

#oplossingen
Schoksorteren (Aardappelen)
In de sorteermachine tuimelen de aardappelen bij elke schokbeweging schuin naar voren. Bij de juiste sorteergaten vallen de aardappels door de zeef heen. Door de rubberen omhulsels bij de zeven lopen de aardappelen geen schade op. Met als resultaat een zeer nauwkeurige en productvriendelijke maatsortering. Extra voorraad
Bekijk de machine
#oplossingen
Schudsorteren (Aardappelen)
Via de aanvoerband komen de aardappelen op de zeven terecht. Door een schuddende beweging glippen de aardappelen door zeven heen. De tijdschakelaar zorgt ervoor dat korte en lange schudbewegingen elkaar afwisselen. Om te zorgen dat de aardappel bij elke beweging de juiste afstand aflegt, is de schudrichting en snelheid verstelbaar. Zo kunt u een capaciteit van maar liefst 35 ton behalen. Productvriendel
Bekijk de machine
#oplossingen
Loofscheider (Aardappelen)
Meer winst met schone aardappelen. De loofscheider zorgt ervoor dat automatisch de aardappelen van het loof, grond en kluiten worden gescheiden. Via een smalle afvoerband of aan de zijkant van de loofscheider kan het afval getransporteerd worden. Zo wordt voorzichtig maar effectief het loof verwijdert. Bovendien geeft schoon werken minder storingen aan uw machine. Past altijd
Bekijk de machine

Deel deze oplossing

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!