CloseForm

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Optica Q

De Optica Q is de compacte optische kwaliteitsorteerder! Per uur worden vijftien tot achttien ton pootaardappelen gelezen op kwaliteit, omgerekend leest de Optica Q dus net zo snel als drie mensen in de leeskamer.

Dat levert een flinke besparing op, maar biedt bovenal kansen om verder te professionaliseren. Met de Schouten kwaliteitssorteerder wordt elke pootaardappel op de juiste waarde gemeten, waardoor je het maximale uit de oogst haalt.

De Optica Q is te gebruiken naast onze optische maatsorteerder, de Optica CS, conventionele schok- of schudsorteerders of in combinatie met machines van andere merken. Die flexibiliteit biedt uitkomst. Zo kun je ongewassen pootgoed direct na het maatsorteren door de machine halen, maar bijvoorbeeld ook na een bewaarperiode. Op die manier weet je zeker dat je uiteindelijk een schoon product aflevert bij de klant.

Maximale efficiëntie

Met de Optica Q kunt u in één gang kluiten, voer en kwaliteit uitsorteren. De sorteringen worden in drie aparte uitgangen opgevangen. Aardappels met o.a. schurft, rhizoctonia, ritnaalden, groeischeuren of rooibeschadigingen worden eenvoudig uitgesorteerd.

Flexibele inzet

Door zijn compacte formaat kan de machine eenvoudig ingepast worden in een bestaande optische- of traditionele sorteerlijn. Zelf in de sorteerlijn van een concullega.

Bijleren van de Optica Q

De Optica herkent standaard een groot aantal afwijkingen waarop de verschillende sorteringen worden gemaakt. Heeft u specifieke sorteereisen? Wij kunnen de Optica Q bijleren, zodat hij aan uw sorteereisen voldoet.

Invaro software platform

Het zelfontwikkelde platform onderhouden we met een team van 5 specialisten. Daardoor kunnen we bij vragen van klanten snel schakelen en is het eenvoudig om op basis van behoefte verbeteringen door te voeren.

Unieke voordelen

 • Sorteercapaciteit van 15 tot 18 ton
 • In één gang sorteren op kwaliteit, voer en kluiten
 • Eigen software platform
 • In te passen in bestaande sorteerlijnen
 • Compacte machine

De Optica Q in beeld

 • Bijleren

  We kunnen de Optica Q bijleren, zodat hij aan uw sorteereisen voldoet.
 • Flexibele inzet

  Door zijn compacte formaat is de machine eenvoudig in te passen.
 • Maximale kwaliteit

  In één gang uitserveren op kluiten, voer en kwaliteit.

Wilt u weten of deze machine het beste past in uw situatie?

Neem contact op met:

Bram Jansen

Bel +31(0)622559771
Of stuur een e-mail naar:
bramjansen@tolsmagrisnich.com

Vragen over service, onderhoud of onderdelen?

Neem contact op met:

Invaro Services

Bel 0229 502 150
of stuur een e-mail naar
service@bercomex.com

Andere klanten bekeken ook:

#oplossingen
Optica CS
Via de verenkelaar worden de aardappelen van elkaar gescheiden, zodat de aardappelen één voor één onder het camerahuis door kunnen. Hierdoor worden ze zeer nauwkeurig beoordeeld op maat, kluiten, stenen, groeischeuren en poppetjes. Op de vooraf ingestelde posities worden de aardappelen door middel van lucht naar de desbetreffende dwarsband begeleid en direct afgevoerd naar de bijbehorende kist. Zware kluiten worden mechanisch van de band gedrukt. Inzicht
Bekijk de machine

Deel deze oplossing

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!