CloseForm

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

01 04 2020

Unieke aardappel-
sorteerlijn in Frankrijk

#schouten

Onze Schouten machines vind je niet alleen in Nederland. Ook in het buitenland hebben wij vele machines staan. Zo ook in Frankrijk. Waar wij samenwerken met onze Franse dealer Agronomic. Maar hoe verloopt die samenwerking tussen de klant, Agronomic en Schouten? En waarom kiest een klant voor een Schouten sorteerlijn? We vertrokken naar onze klant, Cuma du Cap, in Calais om dit op video vast leggen. En dat leverde onderweg alvast de eerste mooie plaatjes op!

DIRECT NAAR DE VIDEO? BEKIJK DE VIDEO HIER!


Eenmaal aangekomen bij de klant, staan er als eerste twee interviews op de planning. Waarin zowel de klant als onze dealer aan het woord komt. Tim, accountmanagervan Agronomic, helpt tijdens het interview met het vertalen, wat al gelijk een van de krachten van Agronomic aangeeftdit is dan ook direct één van de voordelen van een lokale dealer. Het verhelpen van de taalbarrière tussen Schouten en de klant. Tim van Agronomic: “Wij hebben veel kennis van de lokale markt en kunnen zijn direct in actie komen bij een storing. Dat maakt Agronomic de ideale partij tussen Schouten en de klant.”

Nauwkeurig, productvriendelijk en hoge capaciteit

De schoksorteertechniek zorgt voor een productvriendelijke en zorgvuldige sortering van ieder type aardappel. De maatsortering is zeer nauwkeurig en kans op beschadiging van de aardappelen wordt geminimaliseerd. En dat alles met een hoge capaciteit.

Flexibel

Flexibiliteit is een sterk punt van onze Schouten aardappelsorteerders. Gelijk de kisten in? Of in zakken? De aardappel gelijk wegen? Het kan allemaal. Christophe van Cuma du Cap: “Het is heel gemakkelijk om tussen de programma’s te switchen. We kunnen de aardappels gelijk in kratten doen, in zakken, of direct naar het weegplatform.”

Switchen van programma is een fluitje van een cent

Onze sorteerlijnen worden gekenmerkt door optimaal bedieningsgemak. Alle processen worden bedient vanaf het touchscreen met het Schouten besturingsplatform. Christophe: “Het grote voordeel is ook dat alle informatie en alle bestellingen op één scherm worden gecentraliseerd. Hierdoor hebben onze medewerkers alles in de gaten en kunnen ze alles vanaf hun werkplek beheren.”

Ben je benieuwd naar het eindresultaat van deze video? Bekijk de video hier!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!