CloseForm

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

`We hebben de bloembollenlijn gefaseerd aangeschaft.`

Voor een nieuwe klantcase spreken we met Tim Steltenpool, eigenaar van Steltenpool Bolbloemen BV in Wieringerwerf. In 2018 kwamen de toen 24-jarige Tim en zijn moeder er plots alleen voor te staan als zijn vader ernstig ziek wordt en overlijdt. Dapper als hij is neemt hij het bedrijf over van zijn vader, en krijgt hierbij hulp van zijn vriendin en twee neven. Wij gaan bij hem langs, om meer te weten te komen over zijn ervaring met de Schouten bloembollenlijn, die hij in 2018 en 2019 gefaseerd heeft aangeschaft.

Van Furora tot bloembollenlijn

Tim vertelt: ‘In 2012 hebben we via Bercomex een Furora aangeschaft voor onze tulpenverwerking. Een aantal jaar later was ook onze sorteerlijn voor bloembollen aan vervanging toe. We kwamen capaciteit te kort en moesten hierdoor veel te veel uren maken. In deze periode kwamen Bercomex en Schouten onder dezelfde holding te vallen. Toen hebben we dus weer aangeklopt, maar deze keer bij Schouten.’

Gefaseerd uitgerold

‘De investering was op dat moment te groot om in één keer de sorteerlijn aan te schaffen. En dus hebben we besloten om het gefaseerd uit te rollen. In 2018 het sorteergedeelte en een jaar later de voorlijn. Schouten heeft hierbij goed met ons meegedacht over de mogelijkheden. Zij gaven advies hoe we de lijn passend konden maken binnen onze bestaande ruimte. Onze hele sorteerlijn staat bijvoorbeeld in een rechte lijn. We besparen ruimte, de bollen worden gelijkmatig verdeeld en hierdoor benutten we onze capaciteit.’

De puntjes op de i

‘Aan het begin van de lijn hebben we een onderbandsorteerder geplaatst. De bollen van maat 12 of hoger worden er hier gelijk uit gesorteerd. Voordeel hiervan is dat de grote bollen een minder lange weg afleggen en dus minder kans op beschadiging hebben. Daarnaast benutten we onze capaciteit een stuk beter, doordat de grootste maten er als eerst uitgaan.

Niet alleen qua sortering en capaciteit hebben we stappen gemaakt. Ook de andere processen gaan een stuk efficiënter. De kistenkantelaar en de kanteljuks bijvoorbeeld. We hebben minder omkijken naar de kistenaanvoer en door de kanteljuks aan het einde van de lijn hoeven we de kisten ook niet meer vlak te strijken. Het zijn een hoop kleine verbeteringen, maar die ons aan het eind van de rit wel enorm veel tijd besparen.’

Voordelen van de Schouten bloembollenverwerkingslijn

Optimale productreiniging

Zand, grond, stenen, kluiten en loof zijn hinderlijk tijdens het sorteerproces. Sorteerzeven raken verstopt en machines lopen onnodige slijtage op. Voor het verwijderen van elke vorm van afval en vuil hebben wij een passende oplossing, van kluitenscheiders tot rolreinigers en poetsers.

Gefaseerd aanschaffen

Heeft u niet gelijk het budget om een complete lijn aan te schaffen? Geen probleem! Het is mogelijk om uw Schouten bloembollenlijn gefaseerd aan te schaffen. Onze bloembollenoplossingen zijn ook nog eens gemakkelijk aan te sluiten op uw bestaande lijn.

Volautomatisch kantelen

De kuubkisten kunnen per 2 worden geplaatst in de kantelaar, waarna er volautomatische kanteling plaatsvindt. De aanvoer naar de verwerkingslijn blijft zo constant.

Nauwkeurige maatsortering

De schokdiepte en -richting zijn eenvoudig instelbaar. Zo stelt u de sorteerder in elke situatie perfect af op het te sorteren product.

De Schouten bloembollen verwerkingslijn bij jou in
de buurt bekijken?

  Wilt u weten of deze machine het beste past bij uw situatie?

  Neem contact op met:

  Bram Jansen

  Bel 0229 502150
  Of stuur een e-mail naar:
  sales@schoutensorting.com

  Share this solution:

  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!